Over Hendrie Koppen

Geboren in 1961 te Liempde in een ondernemersgezin, waar vader een aannemersbedrijf runde met een broer. Hendrie is gehuwd met Ina en samen hebben zij 4 kinderen.

Na het behalen van het diploma Aannemer bouw en G.W.W. is Hendrie gaan werken bij Rijkswaterstaat, Waterschap en Nutsbedrijven Eindhoven. De vader van Hendrie had eerder samen met zijn moeder een deel van het bedrijf overgedragen aan zijn broer. Hendrie’s vader is tijdens het dienstverband van Hendrie bij Waterschap de Dommel na kort ziekbed overleden. Hendrie wilde ondernemen als aannemer en nam in 1993 een bedrijf in Vught over met 9 medewerkers. Een jaar later is hij met dit bedrijf van Vught naar Liempde verhuisd, op de locatie waar vader destijds zijn bedrijf heeft gehad.

Het bedrijf groeide naar 45 medewerkers en ze namen nog een bedrijf over om een breder assortiment te kunnen bieden. Naast nieuwbouw, verbouw, renovatie, service en onderhoud hadden ze een nieuw specialisme: geluidsreductie van bestaande gebouwen t.g.v. weg en/of railverkeer.

In 2008 ontstond er in Nederland (en daarbuiten) een economische crisis. In 2010 ging het mis en werd er flink verlies gemaakt. Economische teruggang, twee keer een winter in een boekjaar en andere tegenslagen leiden tot een reorganisatie. Met 9 medewerkers minder gingen ze verder. Er volgde een gesprek met de bank. Zij hadden geen vertrouwen meer en wilde uitwinnen. Dit was een enorme klap voor Hendrie en Ina. Na vele gesprekken hebben zij een faillissement aan moeten vragen voor de werkmaatschappij.

Hendrie en Ina besloten, na enkele weken niet te weten wat te doen en zonder inkomsten, een gewaagde stap te nemen en vroegen bij klanten en crediteuren om te helpen met een 2e kans. Een doorstart! Hiervan ging onder voorwaarde een groot deel akkoord. Zonder financiële of materiële middelen zijn ze, samen met 5 collega’s, aan het werk gegaan onder een nieuwe bedrijfsnaam: Koppen Bouw en Onderhoud B.V.

Hierna volgt 5 jaar hard werken zonder ondersteuning van banken. Een focus op vaste opdrachtgevers en met hulp van familie, leveranciers en onderaannemers zijn zij gaan opbouwen. Voor deze hulp zijn Hendrie en Ina deze mensen nog altijd dankbaar!

In 2014 heeft Koppen Bouw en Onderhoud een groep vakbekwame medewerkers overgenomen van een bouwbedrijf uit Eindhoven welke ook failliet was gegaan. Het doel was de juiste contacten en continuïteit te vinden in deze regio. Met trots werken ze tot op de dag van vandaag nog met grote regelmaat voor verschillende opdrachtgevers in deze regio.

In 2021 heeft Koppen Bouw en Onderhoud opnieuw een collega bedrijf overgenomen uit de regio Veghel: Zijwaartse BouwOnderneming. Naast het relatienetwerk van dit bedrijf krijgt Koppen Bouw en Onderhoud er ook 6 ervaren collega’s bij. Onlangs zijn er met de overname van Akki Bouwteam uit Boxtel opnieuw 9 ervaren medewerkers bijgekomen en komt het huidige personeelsbestand op 42 personen.

Het doel van Koppen Bouw en Onderhoud is het behouden én uitbouwen van het ruime relatienetwerk dat zij hebben gerealiseerd in de sectoren zorg, onderwijs, bedrijven, stichtingen, gemeenten en particulieren. In de regio Den Bosch, Oisterwijk, Eindhoven en Veghel richten zij zich op verbouw, renovatie, onderhoud/geluidssanering, transitie en (gepaste) nieuwbouw. Hierbij is vertrouwen, ontzorgen, vakmanschap en nazorg een groot goed. Koppen Bouw en Onderhoud mag al vele jaren voor een ruime groep relaties werken en doet, samen met het gehele team, hun uiterste best om dit nog een lange tijd te mogen blijven doen!

En in de toekomst? Mogelijk dat één of meer van de kinderen binnenkort, of op wat langere termijn, mee gaan werken in het bedrijf en later het stokje van Hendrie en zijn vrouw gaan overnemen. Vooralsnog hebben Hendrie, Ina én alle naaste medewerkers hierin alle vertrouwen en kunnen ze nog lang als een hecht team met plezier samenwerken.

Contact

0411 637 010
info@koppenbouwgroep.nl

Adres
Bergstraat 16
5298 VK Liempde

Social Media

Ook op de hoogte blijven van onze werkzaamheden, nieuws en of vacatures? Volg ons dan via:

“Vanderlande kan te allen tijde een beroep op Koppen Bouw en Onderhoud doen.”

Jack Brus, Vanderlande